Posted on Leave a comment

Едно пътуване към себе си

Здравейте приятели! Чудите ли се къде се изгубихме?

В тази статия ще ви разкажем за едно интересно пътуване, което предприехме в Холандия и за това което научихме за себе си.

През месец Ноември решихме да изкараме курс по личностно развитие в Холандия.

Как разбрахме за него?

От известно време проучвам различни курсове за коучинг като продължение на моето развитие като йога учител. Така попаднах на академията Олде Вехте в Холандия.

Когато прочетохме за това, което правят, веднага почувствахме че това е правилната крачка за нас двамата. Обучение от 1 седмица в отдалечен район на Холандия, което те учи на следното:

  • Как да направиш пробив в живота си отвъд мислите и чувствата
  • Как да подобриш качеството на своя професионален и личен живот
  • Как да създадеш резултати в живота си чрез участие и ангажираност
  • Как да предприемеш следващата стъпка
  • Как да видиш себе си като възможност

Звучи добре нали? Но какво точно направи това за нас. Без да разказваме подробно обучението (защото да си го признаем честно – бихме развалили ефекта за всеки, който би решил да го направи) ще ви кажем какви промени усетихме в себе си.

Какво представлява обучението?

Формата е 7 дневен. Първите 3 дена са изпълнени с много теория и не толкова практика. Например, изучавахме различни модели на поведение и структури, с които да добием повече яснота за живота си.

Имаше много моменти на физическа активност като танци, нещо което лично не бях правила от мнооооого отдавна. Да, с Асен сме много активни особено през летния сезон. Но танците определено не са нашата експертиза. Винаги съм си мислела че изглеждам абсурдно, когато се движа под ритъм.

Оказа се обаче, че танцуването помага супер много за отпускане на блокажите и освобождаване на пространство в мислите.

Също така:

  • Повдига самочувствието
  • Помага ни да се справим с депресията
  • Помага да разрешим проблемите си
  • Отпуска болката

След 3-тия ден, нещата се обърнаха драстично и обучението започна да става много практически насочено. Чрез множество упражнения по двойки бяхме поставени пред истинската дилема – да приложим наученото на практика.

Защото, както каза Ясар Маркос (нашият обучител) – едно е да седиш и слушаш лекция, но съвсем друго е да си в света и да се изправяш лице в лице със ситуации, в които да приложиш наученото на практика.

Ясар ни научи и на модела на жертвата и отговорния, който изглежда нагледно така.

Най-голямото изпитание за нас бяха ден 5 и 6, в които бяхме пуснати извън пределите на обучителния терен или по-точно на около 15 км разстояние от него със забрана да се връщаме преди да са ни извикали, без телефони и без пари в групичка от по 4-5 човека.

Без да навлизам в детайли само ще кажа, че въпреки всичките нощи прекарани в палатка, нищо не те подготвя за това да спиш в гората в Холандия през ноември.

Развръзката

Дали спахме в крайна сметка в гората или не – това е тема за друг разговор. Дали научихме урока от упражнението – О, да!
Трейнинга не завърши с нашето завръщане. Имахме още няколко изпитания преди края и то до последния възможен момент.


Какво научихме?

Научихме че ние хората сме една уникална система от индивиди, която не би могла да функционира, ако не се подкрепяме в нашите начинания и не споделяме опита си! Това ни води сигурно по пътя на мечтите ни и на това, което обичаме.

Вдъхновихме се да се върнем обратно в България и да създадем нови продукти, които да прилагат на практика това, което разбрахме за себе си, за да може то да достига до колкото се може повече хора.

Следи нашите предстоящи предложения за идната 2019-та и очаквай една много интересна посока на развитие, която Balcanic: ще поеме от тук нататък 🙂

За да получаваш пръв най-новото, което предлагаме, можеш да се запишеш за нашия newsletter ТУК.

Междувременно ако имаш въпроси за обучението, не се колебай да се свържеш с нас по фейсбук или истаграм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *