Официално изявление на Balcanic: във връзка с разпространението на корона вирус в България

Скъпи приятели и участници в преживяванията на Balcanic:,

Без да създаваме паника искаме да изразим нашето мнение относно темата за COVID-19 и да хвърлим светлина върху планираните от нас преживявания за през следващите няколко месеца.

Както сте запознати, мисията на Balcanic: е да вдъхновяваме хората да излязат навън в природата. Целта ни е да се свързваме един с друг, защото това е източник на позитивна енергия както и на добро психическо и физическо здраве!

В никакъв случай обаче, Коронавирус не бива да бъде подценяван! Особено в държава, в която вирусът сега навлиза и адекватните мерки може да бъдат забавени.

Като бранд, олицетворяващ начина на живот на пътешественика и бизнес, който практикува отговорен туризъм, ние ще се отнесем максимално отговорно към ситуацията тъй като за нас тя е достатъчно сериозна и не искаме да поставяме под риск екипа и общността ни.
До този момент имаме публикувани 3 преживявания, като предстои да публикуваме още 2 до края на седмицата.

 На този етап преживяванията ще се проведат по план(тъй като първото започва на 10 април), без да прекъсваме дейността си, но сме в пълна готовност да отменим всяко едно от тях спрямо развиващата се здравна ситуация в държавата, както и да върнем пълния размер на платените суми на всички участници.

Ще следим ситуацията в страната като се надяваме нещата да отиват само и единствено към по-добро! 

Изправени сме пред много труден момент за бизнеса и нацията. Ние като предприемачи осъзнаваме трудностите, пред които се изправяме.

Вярваме, че всичко зависи от всеки един от нас поотделно и вирусът може да бъде преборен солидарно с  интелигентност и правилна организация. Решението е в нас и ако успеем да заработим заедно като една осъзната общност ще преодолеем тази криза.

В този един момент е необходимо да се отнесем към ситуацията с нужното търпение, внимание и разумни действия. 

Ако погледнем на нещата от положителната страна, сега е прекрасен момент да се обърнем навътре към себе си и преразгледаме ценностната си система. Семейството, приятелите, времето за себе си са по-ценни от всякога. 

Нашата цел винаги е била да създаваме общност от хора с общи интереси и да се зареждаме в природата и въпреки трудните времена ще продължим да правим точно това!

Във време на социално разединение – ние предлагаме възможност за автентична комуникация, презареждане и разведряване, едни много мощни инструменти за укрепване на имунната система.

Оставаме на разположение за всеки един от вас, които иска да се свърже по какъвто и да е въпрос свързан със ситуацията.

Част от мерките, които ще предприемем, докато нещата се нормализират са:

Всеки участник в преживяване, организирано от Balcanic:, задължително ще декларира, че се намира в отлично здравословно състояние, не е пътувал скоро в страните с най-големи огнища на COVID-19, няма грипни симптоми и не е контактувал с хора с такива симптоми в последните две седмици.
В случай, че водачът прецени, че все пак при някой от участниците са налице грипни симптоми като хрема, кашлица, отпадналост и други, той ще има пълното право да прекрати участието Ви в програмата! Риска за здравето на останалите участници и техните близки би бил прекалено голям.
Водачите на преживявания ще бъдат в отлично здравословно състояние и ще декларират, че не са били в страните огнища на COVID-19.
Групите с които работим са малки под 15 души, което ще ни предпазва от шанс за разпространение на вируси.
Ще избягваме места с големи струпвания на хора като за целта ще бъдат въведени промени в някои преживявания! 
В случай, че участник в преживяване се чувства неразположен в седмицата преди събитието, ще възстановим сумата, която е заплатил на 100%.
Ограничаване на близки контакти: общността в семейството на Balcanic: е основна ценност, но с цел да спазваме правилата прегръдки, целувки и ръкостискания ще бъдат ограничени. Разбира се тези мерки са с цел да предпазим всички ни, както и близките ни, но да имаме възможността да сме заедно.
В случай, че нещата в България ескалират всички преведени суми ще бъдат възстановени на 100%.

Благодарим на всички, за отделеното време! Оставаме на разположение! 

Асен и Лаура 

15.03.2020

ДА ПОДДЪРЖАМЕ ВРЪЗКА?

* ИСКАМ ДА ПОЛУЧАВАМ НОВИНИ И СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕЖИВЯВАНИЯТА ПРЕДИ ВСИЧКИ.

Balcanic е лицензиран туроператор с удостоврение за регистрация номер РК-01-7897 и застрахователна полица номер 065 0000188 / 002.

  • +359 884 32 66 77
  • info@balcanic.com
  • София ; ул. Панайот Волов 27
Copyright Balcanic: 2020 All Rights Reserved